09 November 2010

.:My Sweety Niece & Nephew:.


Assalamu'alaikum wbt..
Setelah sekian lama tak bertemu di laman ini..:)
Sekarang masih tak ada mood..

Apa khabar semua? harap sihat ruhani & jasmani..
Kali ni biar saya serikan blog ni dengan gambar2 penyejuk kalbu..
Anak buah @ anak menakan (utara mari) saya yg pertama & kedua..baru dua orang, rajin la saya edit2 gambar..nanti bila dah ramai..maaf ye..Mak Teh letih nak edit2 ni dah..hehe.

Dulu2 keciik je...sekarang,dah besar sikit..sikit je la..:) Dalam 8-9 bulan. Beza sebulan je dua2 ni.
Dulu masa cuti raya 2 minggu sempat la jadi babysitter utk 4-5 hari..Along minta tolong saya & kakak ke-2 (sa'adah) untuk jaga putrinya..'Uzma Jamila (aka Ayek Umma). Jenuh...tapi, tu yang dinamakan PENGALAMAN..

Belajar cara nak mendodoi baby,menyanyi, mandikan, bancuh susu & yg paling penting dan sangat tak best...nak cuci beyak (ber**).bucukk..hehe.Sekali Uzma BAB, menjerit saya..hehe..tapi,alhamdulillah, semuanya lancar.

Bila dah pernah jaga, main, layan dua budak comel ni..mula la rindu..
Terbayang2 wajah Putra & Uzma..
Putra dengan jeritannya..
Uzma dgn terkejutnya..
Tapi, dua2 senyum manis..
Aishh..sungguh tak tertahan..huhu~

Achik Mus update yang Putra sekarang dah boleh berdiri, ber'tak teh'2 baru..buas..hehe.
Uzma pula baru pandai golek2, baru nak merangkak kot? tapi dah tumbuh gigi dulu..:)
Hebat anak buah Mak Teh ni..hehe..

Dua orang ni kawan baik..
Mentang sornag lelaki sorang perempuan..
Si Putra ni pandai dah nak menggatal ye..
Nak tau cerita? Tak payah la ye. Malas nak taip.hee.
Hehe..nasib baik kecik lagi, besar nanti tak boleh ye sentuh2 'Uzma..
Haraaaam~;)

Jadi..ni la sedikit corat-coret tentang anak buah saya..
Mempersembahkan...

Putra Qayyum Asnawi
&
'Uzma Jamila


Saat rindu bertandang~


Ayek Umma..cak~!:)


Putra...encemnya dia~8-)


My brother, Muhammad & Putra, Umar Al-Mukhtar & 'Uzma.
Muka fotostat..sejibik macam kecik2 dulu~:D



Ni sketsa pendek dari Mak Teh..
Mak Teh tengah rindu kat hampa..
Tengok banyak sangat gambar..kita buat cerita sikit..hehe:)
[Klik utk besarkan..]

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Update diri:

**Sekarang dah start sistem baru, Gastrointestinal System (GIS). Tentang pencernaan la mudahnya. Doakan moga saya terus semangat & dimudahkan segalanya ye? :)

**Alhamdulillah,saya dapat tajuk thesis saya,tentang Habbatus Sauda'. Kesan Habbatus-sauda' terhadap fungi..penasihat juga baik, cuma yang sorang lagi tak kenal.Harap dipermudahkan segalanya.ameen..

**Duit saya makin kering..huhu.perlu berjimat cermat lepas ni.makin nak jimat..makin banyak masalah kena keluar duit.Baru ni skuter buat masalah pula.kena tukar kedua2 tayar..sedih.adeh~susah jugak nak jaga motor ni ye.

**Saya nak update blog selalu..tapi, selalu ada halangan. Ish3..dugaan~nanti saya update sesuatu yg bermakna ye?

**Abah Ummi insyaAllah jadi ke Amerika bulan ni.huhu..terasa jauh sangat pula.Nak pi jenguk Obama.Eh,taklah :) Jenguk Pak Long & family dan jalan2 sana..doakan mereka selamat pergi & balik ye.Nak itut...harap sangat abah ummi jadi datang Bandung bulan 12 nanti :)

**Sekarang musim kahwin. Sepupu saya, Nadia yang sama2 nakal kecik2 dulu dah nak kawin,huhu..jeles2.Didoakan semoga bahagia hingga ke syurga..

**Sekarang saya sedang memujuk hati saya untuk berlaku baik pada semua orang. Baru2 ni selalu sangat nak meradang..huhu~emosi kurang stabil..better watch out.huhu

**Mohon maaf kepada orang yg telah dikecewakan saya, yang telah disakiti saya, yang telah dikejami oleh saya..maaf semaaf2nya..huhu~



"RedhaMu Rabbi Kemuncak Impianku~"
Al-Faqirah iLa Allah
.:'abid sakina:.

2 .:KoMeN:.:

sinar_islami said...

Cumelnya uzma dan putra ni..
Aih tak sabar nak ade anak menakan (^_^)

nurul88 said...

to sinar:

hehe..takkan adik2 nak langkah bendul kot..:P
x sabar tunggu anak enti..hik3

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...