10 January 2009

.:TIDAK SANGGUP LAGI MELIHAT..=(:.

Ya Allah..aku tidak sanggup lagi melihat..tak tertahan lagi air mata ini..saudara2 ku di sana bermandi darah..diperlakukan sesuka hati.ibu bapa meratap kehilangan anak..wajah yg menahan sedih,cuba menjadi tabah..kuatlah saudaraku!Allah bersamamu..perit melihat si anak2 kecil menangis ketakutan..cedera tak semena2..yg langsung tak berdosa dibunuh dgn kejinya...begitu kejam kau zionis Yahudi laknatullah..~!langsung tidak berhati perut. Bagaimana kalau diri ini berada di tempat kalian...=(
Ya Allah..datangkanlah pertolonganMu kpd kaum muslimin di sana..hancurkanlah Yahudi..Menangkanlah kami ke atas mereka..hambaMu yg lemah ini memohon..selamatkanlah dan kuatkanlah mereka disana..terimalah mujahid mujahidah yg terkorban tergolong bersama para syuhada'...doaku sentiasa bersama kalian~





































































Untuk melihat gambar2 lainnya..<<http://portail.islamboutique.fr/gaza2008/>>


setelah melihat gambar2 ini...ape perasaan kalian...??
sama2 kita bertindak..lakukan sesuatu walau hanya kiriman sekalung do'a..
mohon sangat2.....(-_-)~


BOIKOT~!!
KHAIBAR YA YAHUD!
tunggu saat kau yahudi..
Tentera Allah akan kembali..~

INGAT~! Boikot juga HEDONISME. It's truly America~ <Klik!>



"RedhaMu Rabbi Kemuncak Impianku~"
Al-Faqirah iLa Allah
.:'abid sakina:.

12 .:KoMeN:.:

Dr Amad said...

satu gambar yang mencarikan segala-galanya. Mereka adalah real yahudi,kita muslim ilusi...Sama-sama menjadi muslim realiti...

Allahuakbar

nurul88 said...

mencarikan?*menceritakan ye..?
insyaAllah..sama2 kita mnjadi muslim realiti..muslim yg mncintai saudaranya sprti mna dia mncintai diri nya sndiri..
terasa sakit sprti mna saudara kita sakit....wlau jauh..ttp terasa..

Dr Amad said...

menceritakan...huhu

Professor said...

sesungguhnya realiti sentiasa mengalahkan ilusi..di mana MUSLIM REALITI?yg ada hnya muslim ilusi yg hanyut dgn penipuan dunia..

Ahmad Taufiq Redzuan said...

sungguh pedih hati ni melihat kesengsaraan kaum seagamaku..moga2 Allah memberikan hukuman dan bala' yg setimpal ke atas YAHUDI DAN AMERIKA...baru je tadi buat syair arab pasal palestin kat kelas muhadathah arabiah..KHAIBAR KHAIBAR YA YAHUD, JAISYU MUHAMMAD SAUFA YA'UD...TAKBIR!

nurul88 said...

to dr amad: ye..ana phm..xpe.he..

to professor: insyaAllah diSINI ada muslim realiti..mudah2an KITA..ameen.ilusi...sntiasa x mnyedarkan..jgn layan..jgn hanyut dlm ilusi..sedarkan diri di alam realiti~dlm menjadi REAL MUSLIM..

to ust taufiq:yup..ana pun perit melihat.mmg x tahan..ameen.janji Allah itu pasti..tnggu shj balasannya..
owh,buat syair?bgus2..kongsila sket..=)..Allahu Akbar~!

dr.radzi said...

aslmkum....
semoga usaha dan amal kita mendekatkan lagi bantuan Allah pada mereka.

la takhof wala tahzan. innallaha ma'ana...=)

nurul88 said...

w'slm wbt...

ye..insyaAllah..ameen.hrp2nya begitu..
Innallaha ma'ana..=)

laila isabella said...

erm, something la aku nak share. may be korang boley setuju and boley jugak nak bangkang. kite tahu janji Allah akan datang. dan kite pasti akan sume tuh. tapi kite pelik, kenape masih lagi muslim di palestin terutamenyer ditindas? di mana perpaduan yang kite laung2kan? email, ym n banyak lagi kite forward kan. ape perkembangan die? still jugak penindasan berlaku. ade satu ym yang aku dapat. dalam ym tu cakap israel akan serang palestin habis-habisan. but sadly, aku bace paper esok nyer tak de plak kuar sume tuh. ape yang aku nak cakap skang nie. kite nak jihad bukan ngan care tuh. forward sume2 tuh. suruh boikot sume tuh. ok yes betol nak boikot. tapi sejauh mane mentality masyarakat kite nak boikot? lame mane org tak nak minum coca cola? sebulan? due bulan? setahun or selamenyer? ape yang aku nak tegaskan, kite jihad ngan kuat kan pegangan kite pade agama Allah. doakan supaye Allah berikan hidayah pada sume umat islam kat dunia nie. anak-anak palestin jangan di ajar cara memegang senjata. tapi ajar depa supaya mendekat kan diri pada Allah. supaya ikhlas kerana Allah jihad mereka. ada satu soklan yang kite patot pk. depa di palestin, lawan disebabkan betul2 jihad atau lawan sebab nak balas dendam atas kematian saudara masing2? sedangkan janji Allah adalah pade org yang jihad pada landasan Allah. bukan untuk untuk balas dendam. ape yang kite patot buat betol kan diri betol kan niat dalam jihad pada agama Allah.

sory.. its just my idea. its may be true and may be wrong. maaf kalo silap and salah. once again. its just my idea. dan jangan salah paham, aku tak bermaksud nak cakap org palestin hatinya kosong. tapi aku bercakap tentang kite. hati kite. mungkin ape yang berlaku pade palestin adalah peringatan buat kite.

nurul88 said...

salam to laila isabella..
tq atas prkongsian..
1st skali kite kena tau,nape kena pk pasal palestin?kena fikir ke tak..perlu x peduli pasal diorng..?..

pasal janji Allah,yup..janji Allah itu pasti.tiada keraguan n jgn ragukan.ia persoalan AQIDAH.ditindas,diserang,disakitkan,dimatikan...
semua tu urusan Allah.ALLAH berhak menguji HAMBA-NYA.kita bukan siapa2 utk menyoal kenapa kita diuji.dan ia TIDAKLAH PELIK. janji Allah,"Allah akan turunkan bencana..dan Allah akan bangunkan satu kaum.."siapakah mereka yg Allah maksudkan?KITA NI TERMASUK TAK??

dari soalan sy kt atas..nape kite perlu 4wardkan msj2 berkaitan palestin..atau lebih tepat..nape SAYA POST ENTRY BERKAITAN PALESTIN.ini kerana sy peduli dan mahu menyedarkan yg masih terleka n ber'huha2'..jika dia mempunyai hati,dia xkan duk diam je...dia akan cari jln utk 'MEMBANTU" dgn cara apapun saudara2 kita di sana.tak rase ape yg kita buat ni membantu ye?msj yg diforward akn mnnyedarkan n akn memberitahu kpd yg x tahu..apbla tahu..insyaAllah walau sebaris doa akn dipnjatkan.bantuan mngikut kemampuan..siapa tahu...? kalau nak tahu brita semasa ttg Gaza,tgkla di web berkaitan n dipercayai sahih.kalau kite tnggu paper,wallahua'lam.tgk jenis paper jugak agaknye..brubah atau tidak,smua urusan ALLAH.
yg penting di sini, USAHA KITA. Islam x pentingkan hasil..tetapi USAHA..kalau ALLAH tnya NANTI ape sumbangan kita,at least kita ada JAWAPANnya..ye tak..?=)

kewajipan KITA.
satu usaha jihad plg mudah,DOA.kedua,dgn adanya internet,media massa yg canggih ni..1 dunia blh dpt ape yg kita sampaikan..jihad melalui TULISAN,VIDEO dll..publishkan.lagi skali,hasil itu tdk pnting..ttp USAHA.kemudian..dari pemikiran kita..beritahu org lain..ceritakan pd org lain..muslim or non muslim.ini persoalan umat..jihad lainnya,melalui HARTA.dermakan..sumbangkan melalui tabung2 dr organisasi yg dipercayai.mcm d indonsia,MER-C dll.walau x sberapa,yakinlah,insyaAllah mmpu menolong mereka.ALLAH knows..BOIKOT.elak dari mnyumbang harta kpd si laknatullah mnyerang saudara2 kita..bagi sy skrg,boikot msh tdk ada mslh..alhamdulillah skrg ni masih ada alternatif lain kpd brg2 boikot 2..setakat coca cola,mmg sy x minum dan x suka dr dulu..dan brg2 lain juga,ada pgantinya.x kisah la nak berkorban sikit 'rasa sedap' dr mnyumbang peluru2 menusuk jantung saudara2 kita di sana...ye tak..?=) dan yg terpnting..ya..jihad nafs..jiwa kita.bersihkan jiwa kita..dr segala dosa n noda..lawan nafsu yg bermaharajalela.x guna kalau kita berdoa,tapi diri disaluti dosa dan maksiat.doa kita akn diterimakah?ampunkan kami ya Allah..

anak2 di palestin,ada yg lebih hebat dr kita..menghafal alquran sejak kecil lagi.di ajar semangat jihad fi sabilillah di kala usia kita yg hanya mngenal kereta mainan dan main masak2..anak2 d sna dididik sebagai mujahid.supaya dpt membela TANAH BERKAT mereka.mereka lbh baik dr kita.tau sbb ape zionis Israel byk bunuh budak2?sbb diorng takut dgn pegangan AQIDAH yg kuat para mujahid2 kecil tu..takut diorng yg akn menghancurkan mereka.beratus2 huffaz (penghafal quran) dilahirkan dan diraikan sblm berlakunya perang..kaum Yahudi itu takut.takut dgn pgangan AQIDAH umat Islam disana..muhasabah kembali,KITA bagaimana?wallahua'lam.

persoalan HATI,NIAT..hanya Allah yg TAHU.siapa kita utk mpertikaikan jihad mereka..sy solat pun dlm sehari belum tentu kusyuk.astaghfirullah..yg pasti, "Barangsiapa yg berjihad di negeri Sham(Palestin slh 1 nya),ia dikira jihad fisabilillah.."mereka berjuang..kita x tahu krna apa.tp andai prjuangan mereka dpt mpertahankan wilayah suci itu,mlindungi tanah berkat itu,tnah penuh sejrah mulia..melindungi ISLAM yg suci.menegakkan kalimah Allah dimuka bumi..Allah yg berhak menilai jihad mereka.Ya Allah,terimalah saudara2 ku di sana yg terkorban sbgai para syuhada'..syahid di jalan Mu.Ameen.

ya..mmg btl kita perlu btulkan diri kita..hati kita..aqidah kita..dan bkn skrg je..perlu selalu.dan stiap kejadian,bencana yg Allah turunkan..ada pengajaran n peringatan utk kita,HAMBANYA.

kenapa kita kena buat smua ni..kenapa perlu peduli?

"Sesungguhnya org mukmin itu bersaudara".."tak smpurna iman sesorang shingga dia mncintai saudaranya sperti mncintai dirinya sndiri.."terasa sakit bila melihat saudaranya sakit..

isu palestin adalah isu yg brkaitan kiamatnya bumi ini..
Nabi SAW pernah bersabda"akan sntiasa ada segolongan dari
umatku yg mnegakkan kbenaran n berjuang
menentang musuh mereka,siapa yg cuba
m'hampakan mereka, tidak sekali-kali akn berjaya, wa\'pun oleh kesusahan yg
menimpa mereka shingga dtg kputusan Allah
dn mreka akan tetap sdemikian. para sahabat
bertanya 'wahai Rasulullah di manakah mereka ?'nabi jawab, mereka di Baitulmaqdis dan sekitarnya....

n golongan ini akan trus menegakkan kebenaran(haq)sehingga pejuang
terakhir dikalangan mereka m'bunuh dajjal...
n kita tau..kelak,Dajjal akan muncul di ngeri sham..slh 1 nya ialah palestin..

perkongsian utk manfaat bersama..menangkan KAMI ke atas Yahudi..hancurkan lah mereka ya Allah..moga kita tergolong dlm hamba2NYA yg menegakkan kebenaran.ameen~wallahu'alam..

Anonymous said...

kepada nurul88.... Alhamdullilah awak tergolong dlm golongan org yg faham... sebahagian org kat malaysia mmg x faham dan x rela pon nak korbankan air coca-cola or KFC dgn alasan "mcm la boikot tu beri kesan kat israel tu??" saya sedang belajar di new zealand dan kat sini barulah saya diberi pendedahan tentang hari al-quds dan perkara2 yg berlaku dipalestin.. statistic menunjukkan yg 76% daripada pemboikot barangan yahudi ialah athiest, 6% dari org jews sendiri, dan hanya 3% jer dlm org muslim... kat sini ramai jer saya tgk org muslim minum starbuck n even makan McD yg tak tau halal haramnyer... jadi, mmg tnggungjawab kita utk menjalankan syahadatul haq kpd org agama kita sendiri terutamanya org bangsa kita sendiri... selamat bermujahadah~ salam

nurul88 said...

terima ksh kpd anonymous..

insyaAllah,ada peluang blh kenal siapa saudari/a..

sama2 kita memahami..walau skrg ni isu ni makin pudar, tmbh2 di Msia n Indonesia..tp alhamdulillah sy masih pertahankn prinsip sy utk mboikot..biar kecil usaha yg dilihat..tp ia masih 1 USAHA n bkn bdiam diri hanya jd pemerhati...

terima kasih sudi singgah ke sini..moga bermanfaat n salam mujahadah di bumi newzealand..
salam ukhuwah:)

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...