18 July 2008

.:RINDU AKAN TERUBAT..(^^,)v:.

~Bale Padjadjaran 2 yang akan dirindui~

Bismillah...selawat dan salam ke ats junjungan besar nabi Muhammad SAW,kluarga dana para sahabat....

Salam...
moga sentiasa dalam naungan redha & kasih sayangNya....


Hari ni..diri ni sangat letih..dari awal pagi...pukul 5 stelah solat subuh, tangan ni terus sibuk mengemas..dan terus mengemas barang2 utk pindah ke rumah baru dan utk pulang ke tanah air tercinta...MALAYSIA~ Disebabkan semalam ana tertidur awal..ingat nak tido kejap je..x sangka pulak terlelap terus..tambah2 blackout pulak kul 2 pagi tu..terbangun kejap,pasang lilin,pastu tido balik..tinggal barang2 yg nak kemas sekerat jalan..terpaksa la berpenat lelah hari ni....

Dalam pukul 8 malam..Alhamdulillah..semua urusan pindah barang2 ke baiti jannati yg baru di Villa berbumbung biru atas bukit di Cileles berdekatan Cikuda, selesai...=) lega rasa hati bila tengok bilik 36 paras 2 di Bale Padjadjaran 2 kosong..hanya tinggal beg tarik, beg galas n beg pegang je...utk bawa pulang esok...=) Alhamdulillah wa syukrulillah krn semua urusan dah selesai..daripada exam..sehingga urusan pindah memindah..di hati, tak berhenti berdoa, agar segala penat lelah ini terbalas dan berakhir dengan segala kebaikan..utk imtihan yang baru berakhir terutamanya..semoga segalanya bermanfaat utk diri,keluarga dan umat..ameen ya Rabb..
~Ketika bilik masih penuh dan berpenghuni~

~Bilik 36..byk jasanya, byk rahsianya ttg penghuninya..selamat tinggal bilik, slamat tinggal bale~


Takut pulak x dapat tido malam ni...tak sabar dah tunggu hari esok...hehe
Excited~! Baru 6 bulan x balik(pecah rekod hidupku x balik smpai 6 bulan~!dari stiap minggu balik..sampai la setiap tahun balik.nampaknya, diriku dah makin tabah..hik3), mcm mana la org yg dh bertahun x balik..memang sgt tabah la..tambah2 yg belaja jauh.Alhamdulillah dpt sini je..ada hikmahnya..=) Takut pulak x boleh tido malam ni..hehe..Ummi pun hampir terlupa puterinya akan pulang esok...nasib baik di ingatkan tadi..kalau tak..terpaksa la beta bermalam di airport Bayan Lepas tu..huhu..

Info perjalanan dan penerbangan esok:

~ 10.00 am : Bertolak dari Bale Padjadjaran 2, Jatinangor. Menaiki kereta sewa PADMA, avanza mungkin. Sebab 3 org je..

~ 2.00 pm : Di jangka tiba di Airport Soekarno Hatta, Jakarta(betul ke ni?hehe). Jika perjalanan x jam/macet...Sesampainya di airport, terus check in. Ana sorang je..2 org lagi,Et & Opie balik johor..huhu
~ 4.35 pm : Kapal terbang Air Asia insyaAllah akan berlepas..terbang x bebas di udara menuju ke destinasinya..Airport Bayan Lepas, Pulau Pinang.=)

~ 8.25 pm : Dijangka tiba di negeri kelahiran ibu bapa ku..(negeri kelahiranku yg mna pulak??cepat teka~!=p) InsyaAllah..mata ini akan melihat wajah insan yg dirindu selama 6 bulan..insan tersayang...ahli Baitus-Salam~=) Hanya sabar menunggu hari esok..Harap flight x delay esok..

* Semoga segala urusan perjalanan dan penerbangan kami esok dipermudahkan dan berjalan dengan lancar dan selamat sampai ke destinasi tujuan...Ameen~Doakan kami.


Perancangan utk cuti ni?? erm..x merancang nak buat ape lagi..cuma ingat, nak REHAT menghilangkan rindu pada family tercinta, pada rumah, pada ikan2(masih hidup/sihat kah anda?huhu), pada kucing2..(masih adakah..?), pada rancangan tv Malaysia..pada dapur(bajet rajin masak je..hehe), pada dan pada....hehe=) macam2 ada...kemudian..ingat nak jumpa sgt kawan2 lama..tapi, kebanyakan dah habis cuti..camne ni..kalau nak gi U tu..hmm..berat sikitla. Kecuali ade geng...tringin jugak nak lawat skolah tercinta..SMS Tun Syed Sheh Shahabudin. Rindu kat cikgu2 n adik2..ade lagi tak adik2 yg ana kenali..?Wallahua'lam..macam semua dah besar2 n masuk U je..Kemudian..nak jugak berjalan2..ambik angin Malaysia..di mana ya..?tunggu la abah bawak..abah yang nak drive nnt..hehe...pastu makan2....pastu...belaja masakan baru..maklumlah..sem depan dah blh msk sendiri..dah duduk rumah sendiri..hehe..pastu..ish3..tak tahu lah..ingat nak join program2 IPT kat malaysia..tengoklah mana yg berkesempatan....=) Harapnya..cuti ni dapat di isi dengan sebaik2nya.. x banyak lagho naa...huhu..tolong ummi..lame dah x tolong ummi anak dara sorang nih..haih~ =)


Ok..ana rasa tu je yg nak di catatkan hari ni..nak rehat pulak jap..kumpul tenaga utk hari esok. Cuba utk tido supaya nampak berseri esok..hehe...yela tu...maaf kerana macam 'merepek' je..sekadar cerita kosong utk diceritakan.....=) Jumpe lagi di lain waktu..kalau rajin cuti ni..insyaAllah akan terus di update blog ni..agar x berhabuk~


ilalliqa' wa ma'assalamah~..@>--



0 .:KoMeN:.:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...