21 July 2008

.:FI BAITI JANNATI ALREADY..ALHAMDULILLAH~!:.

['Aku Terima Nikahnya' Mode]=)
Salam'alaikum...


Alhamdulillah..akhirnya berjaya jugak ana sampai ke rumah tersayang ni..
Sampai hari sabtu lepas..19/7..tepat jam 8.10,selamat mendarat kat airport bayan lepas..seorang diri!huhu..

Syukur sgt2 bila dah selamat sampai..tak sangka dapat uruskan semua sorang2..terima kasih ya Allah kerana permudahkan urusan perjalananku..masa kat airport Jakarta paling rasa berdebar2..x pernah balik ikut Jakarta..1st time.tapi,alhamdulillah..berjaya jugak....... walaupun takde teman skali yg balik penang..

Buat masa ni,hanya duduk rumah je..nak rehat n lepaskan rindu..semalam kuar mkn 1 family..koey teow tomyam 1 dah dapat..antara menu yg dimimpi2 di bandung,he..kena pulak ice blended blueberry...nikmat2..lepas ni ape pulak ye?he..kepingin cendol pulut..kropok lekor..laksam..ermm..mcm2 lg la..nnt2 la pulak..=)

Kemudian....misi utama cuti ni jugak, mengkhatamkan buku 'Aku Terima Nikahnya' oleh Ust.Hasrizal. Memang dah tringin lame nak baca..balik2..alhamdulillah..dpt jgk buku tu.kakak hadiahkan sempena besday dulu.Thanks a lot!hehe..ummi pun tengah baca buku ni.kakak?of course!insan2 yg dah sampai masa nak nikah..hehe.along n angah pun patut bace..waktu dah semakin hampir utk diorang mendirikan 'masjid' indah yg diredhai.semoga dipermudahkan abang2 n kakak ku~!=)

Kemudian..cuti ni jugak ana jadi 'guru' kat ummi ana yg seorang guru..ajar ummi berjinak2 memblog...he..tak sangka skali ajar ummi camne nak post artikel semua..skali ummi taip..fuh..panjang lebar..kalah tok guru,hik3...tu la,bakat ummi dah ade,cuma xde org nak ketengahkan..cewah.ummi nampak berminat..now,ummi tgh nak aktifkan blog abah lagi 1 tu..blog khas untuk 'anak-anak'.."Ya Bunayya"[klik sini]. Alhamdulillah..semoga berjaya jd blogger ummi..=)

Ok la..tu je nak ceritakan..dah selamat sampai..cuba utk berbakti pada family pulak..dgn kesempatan yg ada ni..rindu sgt kawan2 lame..bile nak jumpe ni..semua x cuti..huhu..rehat dulu..nanti balik sane dah kena buat keje..cuti ni,kena jugak fikir utk program ihya' ramadhan nanti..setelah diamanahkan jadi timbalan pengarah program...hmm. InsyaAllah ana akan cuba buat setakat yg mampu.....


ok....jumpe lagi nanti.wassalam...[Holiday~!]^^,
p/s : nanti kalau ana rajin..lepas hbs bace buku ATN, ana wat summary skit..he.KALAU RAJIN..

0 .:KoMeN:.:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...